Καλοκαιρινές συμβουλές για τα μαλλιά σου!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που χρειάζεται να εστιάσεις στη φροντίδα των μαλλιών σου περισσότερο από ποτέ για να παραμείνουν υγιή, λαμπερά και φωτεινά. Όπως ο ήλιος βλάπτει το δέρμα σου, μπορεί να βλάψει και τα μαλλιά σου. Το θαλασσινό νερό και το χλώριο επίσης τα επηρεάζουν. Θα μοιραστούμε μαζί σου κάποιες συμβουλές για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη ζέστη, τον ήλιο και την υγρασία.

Συμβουλή 1: Προστασία

Το δέρμα σου δεν είναι το μόνο που χρειάζεται αντηλιακή προστασία. Η έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV κάνει τα μαλλιά να γίνονται εύθραυστα, να σπάνε εύκολα και να αφυδατώνονται. Ένα αντηλιακό για τα μαλλιά είναι αυτό που χρειάζεσαι. Κάνε το αντηλιακό καθημερινή συνήθεια, ειδικά αν έχεις βαμμένα μαλλιά.

Συμβουλή 2: Ξέβγαλμα πριν το χλώριο

Ο ήλιος δεν είναι ο μόνος που κάνει τα μαλλιά σου αφυδατωμένα και εύθραυστα, το χλώριο κάνει εξίσου κακό. Πριν βουτήξεις στην πισίνα, ξέπλυνε πρώτα τα μαλλιά σου με νερό. Ο θύλακας της τρίχας σας θα ανοίξει και θα το απορροφήσει, αντί να απορροφήσει το νερό με το χλώριο.

Συμβουλή 3: Ξέβγαλμα μετά το χλώριο

Το χλώριο συσσωρεύεται στα μαλλιά και τα κάνει ξηρά και αφυδατωμένα. Αμέσως μόλις βγεις από την πισίνα, ξέβγαλε τα μαλλιά σου με καθαρό νερό. Μπορείς να ακολουθήσεις μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης, όπως μία μάσκα μαλλιών με βιταμίνη Ε.

Συμβουλή 4: Ενυδάτωση

Επένδυσε σε ένα καλό ενυδατικό σαμπουάν! Δοκίμασε ένα σαμπουάν που να καθαρίζει απαλά τα μαλλιά μετά την έκθεση στην άμμο και στο αλάτι της θάλασσας.

Συμβουλή 5: Μείωσε τη θερμότητα

Προσπάθησε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι όσο το δυνατόν λιγότερο. Είναι ήδη εκτεθειμένα στον ήλιο και τη ζέστη, για αυτό το λόγο μπορείς να αποφεύγεις το πιστολάκι και να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά.Ακόμα περισσότερο, να αποφεύγεις το σίδερο των μαλλιών.

Συμβουλή 6: Θρέψη και επιδιόρθωση

Για να αναπληρώσεις τη χαμένη υγρασία χρησιμοποίησε μία μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, ένα έλαιο μαλλιών είναι εξίσου απαραίτητο κατά προτίμηση με έλαιο argan.

Συμβουλή 7: Καταπολέμησε το φριζάρισμα

Επιλέξτε ένα καλό σαμπουάν και conditioner για φριζάρισμα. Τέλος, μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου ένα χαλαρό κότσο, μόλις στεγνώσουν για να αποφύγεις το φριζάρισμα.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist