Καταρρίπτουμε 5 μύθους για την περιποίηση των μαλλιών

Όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών, υπάρχουν μύθοι και παρανοήσεις. Από τα υποτιθέμενα οφέλη του καθημερινού λουσίματος μέχρι την αποτελεσματικότητα των «γιατροσοφιών» για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, μπορεί να είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε τα γεγονότα από τη φαντασία. Εδώ, καταρρίπτουμε πέντε από τους πιο επίμονους μύθους σχετικά με τη φροντίδα των μαλλιών για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τι πραγματικά λειτουργεί!

1. Μύθος: Το να κόβετε τα μαλλιά σας συχνά τα κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Αυτός είναι ίσως ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους για τα μαλλιά. Η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν από τις ρίζες, όχι από τις άκρες, και το κόψιμο των άκρων δεν επηρεάζει τους θύλακες που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη. Τα τακτικά κούρεμα είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η ψαλίδα και να διατηρηθούν τα μαλλιά σας υγιή, αλλά δεν επηρεάζουν το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν. Η ανάπτυξη των μαλλιών καθορίζεται από τη γενετική, την υγεία και τη διατροφή, όχι από το πόσο συχνά τα κόβετε.

2. Μύθος: Το χτένισμα των μαλλιών σας 100 φορές κάθε βράδυ θα τα κάνει πιο λαμπερά

Ενώ το απαλό χτένισμα μπορεί να βοηθήσει στη διανομή των φυσικών ελαίων από το τριχωτό της κεφαλής σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο λαμπερά και υγιή, το υπερβολικό χτένισμα μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό καθώς μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και βλάβη στην τρίχα. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε μία βούρτσα με μαλακές τρίχες και να είστε απαλοί, χτενίζοντας μόνο όσο χρειάζεται για να διαμορφώσετε και να ξεμπερδέψετε.

3. Μύθος: Αν αφαιρέσετε μια γκρίζα τρίχα θα εμφανιστούν δύο μεγαλώσουν στη θέση της

Αυτή η ιστορία που μας έλεγε η… γιαγιά μας είναι ένας από τους πιο επίμονους μύθους. Το μάδημα μιας γκρίζας τρίχας δεν θα την κάνει να μεγαλώσει ξανά σαν δύο τρίχες. Ωστόσο, το μάδημα δεν ενδείκνυται καθώς μπορεί να βλάψει τον θύλακα της τρίχας με την πάροδο του χρόνου. Αν σας ενοχλούν οι γκρίζες τρίχες, είναι καλύτερα να βάψετε τα μαλλιά σας ή να κόψετε τα γκρίζα.

4. Μύθος: Μπορείτε να διορθώσετε την ψαλίδα με τα σωστά προϊόντα μαλλιων

Μόλις τα μαλλιά σας χωριστούν, η ζημιά έχει γίνει και κανένα προϊόν δεν μπορεί να τα επανορθώσει πλήρως. Ενώ ορισμένα προϊόντα μπορούν να δέσουν προσωρινά τα σπαστά άκρα μεταξύ τους και να τα κάνουν λιγότερο αισθητά, η μόνη πραγματική θεραπεία για την ψαλίδα είναι το… κόψιμο. Για να αποφευχθεί η σχισμή των άκρων, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τακτικά ένα ενυδατικό conditioner, να ελαχιστοποιείτε το θερμικό styling και να προστατεύετε τα μαλλιά σας από περιβαλλοντικές βλάβες.

 

5. Μύθος: Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, πρέπει να τα λούζετε πιο συχνά

Μάλλον ισχύει το αντίθετο. Βλέπετε, εάν αφαιρείτε το τριχωτό της κεφαλής σας από τα φυσικά του έλαια πολύ συχνά, μπορεί να αντισταθμιστεί υπερβολικά, παράγοντας περισσότερο λάδι. Είναι καλύτερα να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα ή μερικές φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαμπουάν σχεδιασμένο για λιπαρά μαλλιά. Επιπλέον, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν τις ημέρες που δεν λούζετε τα μαλλιά σας για να απορροφήσει την περίσσεια λιπαρότητα και να ανανεώσει τις ρίζες σας.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist