Συμβουλές ομορφιάς ταξιδιού: Πώς να διατηρήσετε υπέροχα μαλλιά εν κινήσει

Τα ταξίδια είναι πάντα συναρπαστικά, αλλά διαταράσσουν την τακτική ρουτίνα ομορφιάς σας, ειδικά όταν πρόκειται για τη διαχείριση των μαλλιών σας. Είτε ταξιδεύετε σε ένα υγρό κλίμα σε κάποιο νησί είτε αντιμετωπίζετε στεγνές καμπίνες αεροπλάνων, το να διατηρείτε τα μαλλιά σας υπέροχα ενώ ταξιδεύετε μπορεί να είναι μια πρόκληση. Μην φοβάστε, γιατί έχουμε συγκεντρώσει μερικές βασικές συμβουλές ομορφιάς ταξιδιού που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε όμορφα, υγιή μαλλιά ανεξάρτητα από το πού σας βγάλουν οι περιπέτειες.

1. Συσκευάστε έξυπνα με απαραίτητα είδη ταξιδιού

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας ένα κιτ φιλικό προς το ταξίδι με μίνι εκδόσεις των βασικών προϊόντων περιποίησης μαλλιών σας. Οι περισσότερες μάρκες προσφέρουν σαμπουάν, μαλακτικά, σπρέι μαλλιών και προϊόντα styling σε μέγεθος ταξιδιού, τα οποία είναι ιδανικά για εξοικονόμηση χώρου στις αποσκευές σας. Συμπεριλάβετε ένα ξηρό σαμπουάν, το οποίο είναι σωτήριο για την ανανέωση των μαλλιών σας σε πολυήμεραταξίδια ή όταν δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο για ένα πλήρες λούσιμο.

2. Επιλέξτε Ευέλικτα Εργαλεία Styling

Εάν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling με θερμότητα, σκεφτείτε να επενδύσετε σε εκδόσεις μεγέθους ταξιδιού. Ένα συμπαγές πιστολάκι μαλλιών διπλής τάσης, ένα μίνι σίδερο ή ένα μικρό ραβδί για μπούκλες μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμο. Αυτά τα εργαλεία δεν θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο και θα εξασφαλίσουν ότι μπορείτε να φορμάρετε τα μαλλιά σας όπως θα κάνατε στο σπίτι.

3. Επιλέξτε προστατευτικά χτενίσματα

Τα προστατευτικά χτενίσματα μπορούν όχι μόνο να μειώσουν τον χρόνο που χρειάζεστε για να φορμάρετε τα μαλλιά σας αλλά και να τα προστατεύσουν από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Στυλ όπως οι πλεξούδες, οι κότσοι ή οι αλογοουρές διατηρούν τα μαλλιά σας περιποιημένα και ελαχιστοποιούν την έκθεση στον ήλιο, τον άνεμο και την υγρασία, που μπορεί να οδηγήσει σε φθορά και φριζάρισμα.

4. Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ προς όφελός σας

Φέρτε μαζί σας ευέλικτα και λειτουργικά αξεσουάρ μαλλιών. Οι κορδέλες, τα κασκόλ και τα καπέλα όχι μόνο προσθέτουν στα ταξιδιωτικά σας ρούχα αλλά προστατεύουν και τα μαλλιά σας από τα στοιχεία. Ένα κομψό κασκόλ ή καπέλο μπορεί να καλύψει τις… badhairdays και να βοηθήσει στην προστασία των μαλλιών σας από τη φθορά του ήλιου.

5. Μείνετε ενυδατωμένοι και τρώτε σωστά

Το να διατηρείτε όμορφα τα μαλλιά σας ξεκινά από μέσα προς τα έξω. Τα ταξίδια μπορούν να διαταράξουν την κανονική διατροφή και την ενυδάτωση, αλλά προσπαθήστε να πίνετε άφθονο νερό και να τρώτε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που προάγουν την υγεία των μαλλιών. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την αποφυγή ξηρών, εύθραυστων μαλλιών.

6. Να είστε… ευγενικοί με τα μαλλιά σας

Αποφύγετε να πλένετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας, καθώς αυτό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν και τα ενυδατώνουν, ειδικά σε διαφορετικά κλίματα. Όταν πλένετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και τελειώστε με ένα δροσερό ξέβγαλμα για να σφραγίσετε την τρίχα, προσθέτοντας λάμψη και μειώνοντας το φριζάρισμα.

7. Προετοιμαστείτε για τις κλιματικές αλλαγές

Ερευνήστε το κλίμα του προορισμού σας και προετοιμαστείτε ανάλογα. Εάν πηγαίνετε σε υγρό μέρος, συσκευάστε προϊόντα ή ορούς κατά του φριζαρίσματος για να ελέγξετε τα μαλλιά σας. Για ξηρά, κρύα μέρη, φροντίστε να έχετε πλούσια κοντίσιονερ και θεραπείες που αφήνουν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα.

8. Κοιμηθείτε στο… μετάξι

Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρετε μια μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη ή για τον ύπνο. Το μετάξι βοηθά στη μείωση του σπασίματος της τρίχας και διατηρεί τα μαλλιά σας λεία, καθώς δεν δημιουργεί τριβή όπως το βαμβάκι.

9. Φρεσκαριστείτε… εν κινήσει!

Για εκείνες τις φορές που δεν μπορείτε να ξαναφτιάξετε πλήρως το χτένισμά σας, έχετε στη διάθεσή σας μερικά εργαλεία για ένα γρήγορο styling. Μια καλή βούρτσα, μερικά λαστιχάκια μαλλιών και μερικές φουρκέτες μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε την εμφάνισή σας μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτά τα αντικείμενα είναι εξαιρετικά για να τραβήξετε τα μαλλιά σας προς τα πίσω ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα απλό look που φαίνεται φρέσκο και κομψό.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist